Een rekenvoorbeeld Stelt u zich voor: u heeft 100 medewerkers en kunt in de werkkostenregeling Eur 6.000 voor het fietsplan vrijmaken. Doorgaans doet 20% van de medewerkers jaarlijks mee aan het fietsproject. Dat zijn in uw geval 20 medewerkers. U biedt uw medewerkers de mogelijkheid om eens in de drie jaar een fiets met accessoires aan te schaffen van Eur 1000,- waarvan u Eur 300,- euro binnen de werkkostenregeling vergoedt en Eur 700,- euro als renteloze lening verstrekt. Uw medewerker betalat de renteloze lening middels een inhouding van het netto salaris maandelijks aan u terug. Deze inhouding is daarmee pratisch gelijk aan de verlaging van het netto salaris binnen de oude regeling.

Vitaliteit staat voorop! Als bedrijf kunt u zich afvragen hoe belangrijk het voor u is dat uw medewerkers op de fiets komen. Staat bij u maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda? Of heeft u bijvoorbeeld last van parkeerdruk of relatief veel medewerkers met overgewicht? Dan kan het voor u extra interessant zijn het werkelijke fietsgebruik te stimuleren. Vergeet daarbij niet dat medewerkers die fietsend naar hun werk gaan productiever en gemiddeld twee dagen per jaar minder ziek zijn. (onderzoek TNO)

Speciaal daarvoor maakt TSR gebruik van een fietsmeetsysteem dat feilloos registreert of medewerkers werkelijk op de fiets naar hun werk gaan. De woon-werkfietsers kunt u extra belonen door bijvoorbeeld een deel van hun renteloze lening aan het einde van het jaar kwijt te schelden. Dat mag namelijk fiscaal gezien.

Nog een rekenvoorbeeld Stelt u zich voor: u heeft 100 medewerkers en kunt binnen de werkkostenregeling Eur 6.000 voor het fietsplan vrijmaken. U biedt uw medewerkers de mogelijkheid om eens in de drie jaar een fiets met accessoires aan te schaffen van Eur 1000,- waarvan u Eur 200,- euro binnen de werkkostenregeling vergoedt en Eur 800,- euro als renteloze lening verstrekt. Als uw medewerker de fiets elke dag voor woon-werkverkeer gebruikt kan deze per jaar nog eens Eur 100,- bij elkaar sparen. In dat geval gebruikt u het eerste jaar Eur 4000,- euro van uw WKR budget om het fietsplan te behouden en beloont u uw medewerkers voor goed gedrag.

Als laatste kunt u, indien u uw medewerkers die dichtbij wonen nog niet (volledig) beloont met 0,19 ct/km belastingvrije woon/werkverkeer vergoeding deze vergoeding gebruiken voor de fietsplanregeling in de WKR;

Wat doen wij voor u:
Zoals u al jaren van ons gewend bent verzorgen wij uw totale administratie omtrent het fietsplan. Dat blijven we ook doen. Voor wat betreft de WKR regeling in combinatie met het fietsplan adviseren wij u graag. Net als een inspanningsafhankelijke fietsregeling.